Onze praktijk

Louis Eijssenweg 3

6049 CD Herten

0475 320399

bsfysio@live.nl

 

Openingstijden

ma 08:00-21:00 uur

di   08:00-20:00 uur

wo 08:00-21:00 uur

do  08:00-20:00 uur

vrij 08:00-18:00 uur

zat 09:00-12:00 uur

CONTACT

© 2023 by Nick Erickson Physiotherapy. Proudly created with Wix.com

BURN-OUT TRAJECTEN

Burn-out bij een werknemer is een steeds meer voorkomende klacht voor langdurige uitval.

Als werkgever moet men zich realiseren dat de werknemer die uitvalt, vaak de persoon is die zich voor 200% inzet voor het bedrijf. De oorzaak is vaak een enorm verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionisme, enorme drive om te presteren, competitief ingesteld. Deze karaktereigenschappen kunnen heel positief zijn maar kunnen ook ervoor zorgen dat men  een grens overschrijdt.

Deze mensen hebben vaak hulp nodig om weer volledig terug te kunnen keren op de werkplek.

Welke fases herkennen wij bij een burn-out?

  1. Acceptatie

  2. Herstel

  3. Re-integratie

Waar kunnen wij ingezet worden?

 

  • Screening en intake: werknemer is uitgevallen en er is duidelijkheid nodig om een plan van aanpak te maken en te voldoen aan de "wet poortwachter".  Een plan van aanpak waarin duidelijk naar voren komt in welke fase de persoon zich bevindt. Elke persoon is anders en ook waar deze persoon zich bevindt, in welke fase. Aan de hand hiervan kunnen we aangeven welke weg bewandeld moet worden. Hier worden 3 gesprekken voor ingepland om een duidelijk beeld te krijgen van de werknemer en welke karaktereigenschappen de persoon heeft.

  • Backslide trajecten: dit zijn trajecten  die niet volgens plan verlopen waardoor de werknemer een terugval krijgt en langer uitvalt dan nodig is.

Belangrijk voor ons is inzicht krijgen in de persoon en de werkzaamheden en aan de hand van deze informatie gaan we zo adequaat mogelijk aan de slag.

We werken samen met Lifechange Venlo en vanaf 2020 zullen we diverse mogelijkheden aan gaan bieden voor bedrijven betreffende Burn-out problematiek.